ßßß Cookit - przepis na Świderki z oliwkami i mozzarellą

Świderki z oliwkami i mozzarellą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Kinga Błaszczyk-Wójcicka
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1/2 kg świderków
2 półitrowe kartoniki przetartych pomidorów
30 dag mozzarelli
1 mały słoiczek oliwek zielonych
1 mała papryka
1/2 szkl. śmietany
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki masła
1 łyżka oregano
garść świeżych liści bazylii
Świderki z oliwkami i mozzarellą - sposób przygotowania: Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń nasiona i posiekaj w drobną kostkę. Oliwki pokrój na plasterki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej masło, wrzuć oliwki i paprykę. Smaż na wolnym ogniu 7 - 8 minut. Zalej sosem pomidorowym i doprowadź do wrzenia. Dodaj oliwę, śmietanę, oregano, szczyptę cukru i sól do smaku. Bazylię umyj i drobno posiekaj. Mozzarellę pokrój w kostkę. Wymieszaj makaron z serem i bazylią, zalej sosem pomidorowym i podawaj na ciepło.
Makaron: świderki
pieprzu, papryki i soli. Oliwki posiekaj i wymieszaj dokładnie z jogurtem, serkiem i odrobiną pieprzu i soli do smaku. Makaronowe frytki podawaj z dipem oliwkowym - na zimno lub na ciepło. Świderki z oliwkami i mozzarellą 1/2 kg świderków 2 półitrowe kartoniki przetartych pomidorów 30 dag mozzarelli 1
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5501179/swiderki+z+oliwkami+i+mozzarella/p