Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga Błaszczyk-WójcickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1/2 kg świderków2 półitrowe kartoniki przetartych
pomidorów30 dag
mozzarelli1 mały słoiczek
oliwek zielonych1 mała
papryka1/2 szkl.
śmietany3 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
masła1 łyżka
oreganogarść świeżych liści
bazyliiŚwiderki z
oliwkami i
mozzarellą - sposób przygotowania:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń nasiona i posiekaj w drobną kostkę.
Oliwki pokrój na plasterki.W rondlu o grubym dnie rozgrzej
masło, wrzuć
oliwki i
paprykę. Smaż na wolnym ogniu 7 - 8 minut. Zalej
sosem pomidorowym i doprowadź do wrzenia. Dodaj
oliwę,
śmietanę,
oregano, szczyptę
cukru i
sól do smaku.
Bazylię umyj i drobno posiekaj.
Mozzarellę pokrój w kostkę. Wymieszaj
makaron z
serem i
bazylią, zalej
sosem pomidorowym i podawaj na ciepło.
Makaron: świderki
pieprzu,
papryki i
soli.
Oliwki posiekaj i wymieszaj dokładnie z
jogurtem,
serkiem i odrobiną
pieprzu i
soli do smaku.
Makaronowe frytki podawaj z dipem
oliwkowym - na zimno lub na ciepło. Świderki z
oliwkami i
mozzarellą 1/2 kg świderków 2 półitrowe kartoniki przetartych
pomidorów 30 dag
mozzarelli 1Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu