ßßß
Wielkanocny pasztet na trzy sposoby
Zacznijmy od tego, że nigdzie nie jest napisane, że głównym składnikiem pasztetu musi być mięso. Wręcz przeciwnie, pasztet można zrobić dosłownie ze wszystkiego, co nadaje się do jedzenia - warzyw, ryb, kasz, jajek czy grzybów. Zasada jest prosta: główny składnik rozdrabniasz na papkę, którą wzbogacChrzan
i chrupiącym bekonem Sandacz pod chrzanową pierzynką Ozorek cielęcy w sosie chrzanowym Ćwikła z chrzanem Sos chrzanowy do ryb i mięsPrzetwory na dodatek (do mięs, ryb i serów)
przygotowania ćwikły, znajdziesz w naszej bazie. Ćwikła z chrzanem 10-12 buraków ćwikłowych średniej wielkości 1 łyżka sparzonych ziaren kminku 5 łyżek świeżo utartego chrzanu Zalewa: sok z 1 cytryny 125 ml kwasu buraczanego 125 ml wytrawnego czerwonego wina Buraki upiecz w piekarniku do miękkościSkomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych
więc znudziła ci się krajowa wersja, wypróbuj poniższy przepis. Oprócz sosu tatarskiego, na wielkanocnym stole możesz postawić także tradycyjną ćwikłę z chrzanem . Sos tatarski z kaparami 1 szklanka majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki gładkiej musztardy (najlepiej miodowej lub