Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor margatek

Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (16 głosów)4
jajka1/4 szklanki
cukrukostka
masła roślinnego05 kg mielonego
sera białego1 i 1/2 szklanki
mąki1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszklanka
cukru pudru1
budyń waniliowybrzoskwinie z puszki
bułka tartaSernik z
brzoskwiniami - sposób przygotowania: 3
żółtka zmiksować z 1/4 szklanki
cukru, pół
masła roślinnego, 1 i 1/2 szklanki
mąki, 1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia. Dokładnie wyrobić. 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika. 1
jajko zmiksować z pół szklanki
cukru pudru, dodać
ser mielony. Następnie powoli wlać stopione i ostudzone
masło (1/4 kostki). Dokładnie zmiksować, wsypać 1 opakowanie budyniu
waniliowego (1 łyżeczkę odłożyć do piany). Blachę posmarować
masłem i wysypać
bułką tartą. Ułożyć ciasto a na nie
ser. Posypać pokrojonymi w kostkę
brzoskwiniami. Na
brzoskwinie nałożyć pianę z 3
białek (z 1/2 szklanki
cukru pudru i łyżeczką budyniu). Na to zetrzeć pozostałe ciasto z zamrażarki. Piec ok. 1,15 h w nagrzanym do 200 C piekarniku (w trakcie pieczenia temperaturę zmniejszyć do 170 C). Po upieczeniu ciasto trzymać w piekarniku do ostygnięcia.Przepis na pyszny sernik [Jakub Kuroń gotuje]Jak upiec sernik? Ma być pyszny, piękny i równy

zamrozić. Chcąc następnie odmrozić sernik najlepiej na dzień przed podaniem (np. wieczorem) przełożyć zamrożony kawałek do lodówki. Wypróbuj nasze przepisy na pyszne serniki : Sernik krakowski Sernik wiedeński Sernik z
makiem Sernik z
brzoskwiniami Sernik
czekoladowy Sernik kremowyPewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

przestygnięcia. Zdejmij z nich skórkę, a miąższ zmiksuj na gładką masę i schłódź.
Śmietankę ubij i delikatnie wymieszaj ze schłodzoną masą i
cukrem pudrem. Przełóż do pucharków i udekoruj plasterkami
brzoskwiń. Zobacz również inne przepisy z
brzoskwiniami z puszki: Sernik na zimno Sernik z
brzoskwiniami Sakiewki