ßßß Cookit - przepis na Zupa ziemniaczana górska (ziemnioczonka)

Zupa ziemniaczana górska (ziemnioczonka)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Wiesław Bober
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (14 głosów)
Zupa ziemniaczana górska (ziemnioczonka) - składniki:
1.5 l wody
750 g ziemniaków
pęczek włoszczyzny
cebula
kilka suszonych grzybów
pieprz
sól
30 g masła
2 płaskie łyżki mąki
majeranek
maggi
natka pietruszki
kawałek wędzonki lub schab
Zupa ziemniaczana górska (ziemnioczonka) - sposób przygotowania: Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj z rozdrobnionymi warzywami i grzybami do miękkości. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, rozprowadź ją wywarem i dodaj do zupy. Zagotuj, dopraw przyprawami i posyp natką pietruszki. Zupa zyska na smaku, gdy wraz z ziemniakami gotujesz kawałek wędzonki lub schabu. Podawaj z bagietką czosnkową lub kminkową.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/158791637/zupa+ziemniaczana+gorska+ziemnioczonka+/p