ßßß Cookit - przepis na Kartoflanka

Kartoflanka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Kartoflanka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
grzyby suszone 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w grube plastry, a oczyszczoną włoszczyznę w drobną kostkę. Zalać w garnku wodą razem z namoczonym, pokrojonym w paski grzybkiem i gotować do miękkości. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zrumienić na maśle, wymieszać z mąka i chwilę podsmażyć, rozprowadzić 2 łyżkami zupy i dodać do zupy. Chwilę jeszcze gotować. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12380/Kartoflanka