Wykonanie
« Powrót  Kartoflanka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
grzyby suszone 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w grube plastry, a oczyszczoną
włoszczyznę w drobną kostkę. Zalać w garnku
wodą razem z namoczonym, pokrojonym w paski
grzybkiem i gotować do miękkości. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zrumienić na
maśle, wymieszać z
mąka i chwilę podsmażyć, rozprowadzić 2 łyżkami zupy i dodać do zupy. Chwilę jeszcze gotować. Przed podaniem posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: