Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
maślaki 400 gramów
cebula 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniazacierka według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pokrojoną
włoszczyznę zalać 6 szklankami zimnej
wody i ugotować. Oczyszczone, pokrojone
grzyby udusić na
maśle razem z posiekaną
cebulą. Pod koniec zaciągnąć
mąką rozprowadzoną odrobina
wody, mieszając, doprawić
pieprzem oraz
solą. Oczyszczone, pokrojone w kostkę
ziemniaki ugotować we wrzącym wywarze. Pod koniec wsypać zacierkę, a
potem dodać uduszone
grzyby i chwile gotować. Doprawić
solą oraz
pieprzem i posypać posiekana
zieleniną.Uwagi:Zacierkę można użyć gotową lub zrobić ze 100g
mąki i odrobiny
wody.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: