ßßß Cookit - przepis na Zupa z maślaków z zacierką

Zupa z maślaków z zacierką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
maślaki 400 gramów
cebula 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
zacierka według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, pokrojoną włoszczyznę zalać 6 szklankami zimnej wody i ugotować. Oczyszczone, pokrojone grzyby udusić na maśle razem z posiekaną cebulą. Pod koniec zaciągnąć mąką rozprowadzoną odrobina wody, mieszając, doprawić pieprzem oraz solą. Oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować we wrzącym wywarze. Pod koniec wsypać zacierkę, a potem dodać uduszone grzyby i chwile gotować. Doprawić solą oraz pieprzem i posypać posiekana zieleniną.
Uwagi:
Zacierkę można użyć gotową lub zrobić ze 100g mąki i odrobiny wody.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8347/Zupa-z-maslakow-z-zacierka