ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomaślaki 400 gramówcebula 1 sztukwłoszczyzna 1 sztukziemniaki 3 sztukmąka 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniakoperek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniazacierka według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, pokrojoną włoszczyznę zalać 6 szklankami zimnej wody i ugotować. Oczyszczone, pokrojone grzyby udusić na maśle razem z posiekaną cebulą. Pod koniec zaciągnąć mąką rozprowadzoną odrobina wody, mieszając, doprawić pieprzem oraz solą. Oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować we wrzącym wywarze. Pod koniec wsypać zacierkę, a potem dodać uduszone grzyby i chwile gotować. Doprawić solą oraz pieprzem i posypać posiekana zieleniną.Uwagi:Zacierkę można użyć gotową lub zrobić ze 100g mąki i odrobiny wody.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: