Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztukgłowy
karpia 2 sztuk
grzyby suszone 10 sztuk
masło 50 gramów
prawdziwki mrożone 4 sztuk
mąka 1 łyżek stołowychłazanki 100 gramów
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Ugotować
wywar z głów
karpia i
włoszczyzny, przecedzić.
suszone grzybki namoczyć i ugotować, a
wywar, w którym się gotowały przecedzić i połączyć z
bulionem rybnym. Wlać tyle
wody, aby otrzymać 2 litry zupy. Rozpuścić
masło i udusić na nim pokrojone w plasterki rozmrożone
prawdziwki. dodać do zupy, a
masło, w którym się dusiły, oprószyć
mąką, zasmażyć na złoty kolor i również wymieszać z zupą. Zupę zagotować, włożyć ugotowane łazanki, przyprawić do smaku i posypać
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: