Wykonanie
« Powrót

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztuk
głowy
karpia 2 sztuk
grzyby suszone 10 sztuk
masło 50 gramów
prawdziwki mrożone 4 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
łazanki 100 gramów
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ugotować
wywar z głów
karpia i
włoszczyzny, przecedzić.
suszone grzybki namoczyć i ugotować, a
wywar, w którym się gotowały przecedzić i połączyć z
bulionem rybnym. Wlać tyle
wody, aby otrzymać 2 litry zupy. Rozpuścić
masło i udusić na nim pokrojone w plasterki rozmrożone
prawdziwki. dodać do zupy, a
masło, w którym się dusiły, oprószyć
mąką, zasmażyć na złoty kolor i również wymieszać z zupą. Zupę zagotować, włożyć ugotowane łazanki, przyprawić do smaku i posypać
natką pietruszki.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z
GrzybówWigilia
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: