ßßß Cookit - przepis na Zupa grzybowa gęsta

Zupa grzybowa gęsta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna 1 sztuk
głowy karpia 2 sztuk
grzyby suszone 10 sztuk
masło 50 gramów
prawdziwki mrożone 4 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
łazanki 100 gramów
natka pietruszki posiekana według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ugotować wywar z głów karpia i włoszczyzny, przecedzić. suszone grzybki namoczyć i ugotować, a wywar, w którym się gotowały przecedzić i połączyć z bulionem rybnym. Wlać tyle wody, aby otrzymać 2 litry zupy. Rozpuścić masło i udusić na nim pokrojone w plasterki rozmrożone prawdziwki. dodać do zupy, a masło, w którym się dusiły, oprószyć mąką, zasmażyć na złoty kolor i również wymieszać z zupą. Zupę zagotować, włożyć ugotowane łazanki, przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5285/Zupa-grzybowa-gesta