Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby suszone 30 gramów
sherry wytrawne 80 mililitrów
wywar z
grzybów 800 mililitrów
włoszczyzna 1 pęczek
masło 20 gramów
natka trybuli 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone
grzyby zalać
sherry, przykryć i pozostawić na 2 godziny.
Grzyby osączyć, zalać 150 ml
wywaru i dusić 30 minut na małym ogniu. Oczyszczoną
włoszczyznę pokroić na cienkie paski, dusić 5 minut na
maśle i zalać pozostałym
wywarem z
grzybów. Dodać
grzyby razem z
wywarem, w którym się dusiły. Mieszając, doprawić na pikantnie
solą oraz
pieprzem i gotować 4 minuty na małym ogniu.
Bulion grzybowy z kawałkami warzyw i
grzybów rozlać do talerzy i podawać udekorowany umytymi, osączonymi listkami
trybuli, z gorącymi, chrupiącymi tostami pszennymi(z kromek można wyciąć kółka,
serca lub gwiazdki).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: