ßßß Cookit - przepis na Bulion grzybowy z warzywami

Bulion grzybowy z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby suszone 30 gramów
sherry wytrawne 80 mililitrów
wywar z grzybów 800 mililitrów
włoszczyzna 1 pęczek
masło 20 gramów
natka trybuli 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osączone grzyby zalać sherry, przykryć i pozostawić na 2 godziny. Grzyby osączyć, zalać 150 ml wywaru i dusić 30 minut na małym ogniu. Oczyszczoną włoszczyznę pokroić na cienkie paski, dusić 5 minut na maśle i zalać pozostałym wywarem z grzybów. Dodać grzyby razem z wywarem, w którym się dusiły. Mieszając, doprawić na pikantnie solą oraz pieprzem i gotować 4 minuty na małym ogniu. Bulion grzybowy z kawałkami warzyw i grzybów rozlać do talerzy i podawać udekorowany umytymi, osączonymi listkami trybuli, z gorącymi, chrupiącymi tostami pszennymi(z kromek można wyciąć kółka, serca lub gwiazdki).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9873/Bulion-grzybowy-z-warzywami