ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta kwaszona 1 kilogramówgrzyby bsuszone 50 gramówmasło 100 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby zalać zimną woda i pozostawić na całą noc. Kapustę posiekać i zalać taką ilością gorącej wody, aby była całkowicie przykryta. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować 30 minut. Grzyby ugotować w wodzie, w której się moczyły i razem z wywarem wlać do kapusty. Gotować do miękkości kapusty i grzybów. Odparować nadmiar soku. Stopione, lekko przyrumienione masło wlać do kapusty. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić na małym ogniu jeszcze 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: