Wykonanie
Bitki smaczne ,ekspresowe doskonałe na każdą okazjęPolecam ...
Składniki :-1/2 kg
schabu bez kości-delikat czerwony-
sól-
pieprz-
majeranek-
mąka-3
cebule-1
kostka rosołowa-5-10 dkg
masła- 1/2 szklanka
wody-
keczupPrzygotowanie
Mięso umyć,pokroić w plastry o grubości do 2 cm.Każdy plaster lekko rozbić ,posypać
solą,delikat czerwony,
pieprzem ,
majerankiem ,odstawić do lodówki (można przygotować dzień wcześniej).Obtoczyć w
mące ,smażyć z obu stron,na rozgrzanym
oleju na wolnym ogniu około 1o-15 minut pod przykryciem.Do garnka wlać 1/2 szklanki
wody,wrzucić 1
kostkę rosołową,5 dkg-10 dkg
masła ,pokrojoną według uznania
cebulkę i dusić do miękkości .Następnie upieczone
bitki ,smarujemy
keczupem ostrym lub łagodnym kładziemy łyżkę lub dwie
cebulki i trzy ,cztery paski
sera żółtego .Jeśli
ser położymy na gorącą
cebulkę nie musimy bitek, kłaść do piekarnika.Podajemy z surówkami ,
ziemniakami .............Smacznego!!!!!!