ßßß

Składniki :-1/2 kg schabu bez kości-delikat czerwony-sól-pieprz-majeranek-mąka-3 cebule-1 kostka rosołowa-5-10 dkg masła- 1/2 szklanka wody-keczupPrzygotowanieMięso umyć,pokroić w plastry o grubości do 2 cm.Każdy plaster lekko rozbić ,posypać solą,delikat czerwony, pieprzem ,majerankiem ,odstawić do lodówki (można przygotować dzień wcześniej).Obtoczyć w mące ,smażyć z obu stron,na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu około 1o-15 minut pod przykryciem.Do garnka wlać 1/2 szklanki wody,wrzucić 1 kostkę rosołową,5 dkg-10 dkg masła ,pokrojoną według uznania cebulkę i dusić do miękkości .Następnie upieczone bitki ,smarujemy keczupem ostrym lub łagodnym kładziemy łyżkę lub dwie cebulki i trzy ,cztery paski sera żółtego .Jeśli ser położymy na gorącą cebulkę nie musimy bitek, kłaść do piekarnika.Podajemy z surówkami ,ziemniakami .............Smacznego!!!!!!