Wykonanie
Moje potrawy są proste, jednakże smaczne i dobrze doprawione. Tym razem
schab w
cebulowym sosie, czyli pomysł na pyszny obiad.
500 g
schabuKeczup pikantny
SólPieprz4
cebule1 łyżeczka słodkiej
czerwonej paprykiMąka do obtoczenia1 szklanka
wodySchab kroimy w plastry 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiamy
solą i
pieprzem, smarujemy
keczupem. Zwijamy bardzo ciasno na kształt rulonu (cygara). Obtaczamy w
mące i obsmażamy na rumiano na patelni. Przekładamy do garnka.
Cebulę kroimy w piórka, smażymy na patelni po podsmażeniu
mięsa. Delikatnie podlewamy odrobiną
wody i przekładamy do
mięsa. Podlewamy
wodą (
mięsko musi być do połowy w sosie) i dusimy do miękkości (około 60 minut) . W trakcie duszenia doprawiamy
słodką papryką.