Wykonanie
Danie bardzo pomysłowe,kotlety wręcz przepyszne a do tego warzywka z sosem
paprykowym i pieczone ziemniaczki.

SKŁADNIKI :6 plastrów
schabu6 plastrów
boczku wędzonego6 listków
bazyli1
jajkosól,
pieprz i
słodka paprykamąka do obtoczenia
mięsa6 wykałaczekodrobina
oleju do podpieczenia kotletów1
czerwona cebula ,obrana1 opakowanie dowolnych warzyw na patelnię (u mnie
brokuł,
marchew,
kalafior)PRZYGOTOWANIE :Kotlety ubijamy,przyprawiamy z obu stron,na każdy kotlet
schabu kładziemy po plastrze
boczku i listku
bazyli,składamy na pół,wbijamy wykałaczkę.Obtaczamy każdy kotlet w rozmąconym
jajku i
mące.Pieczemy na
oleju z jednej i drugiej stront,po 4 minuty.Kotlety nie są jeszcze dobrze wypieczone więc przekładamy je do naczynia żaroodpornego(ja zapiekałam na talerzy żaroodpornym),układamy z
boku czerwoną cebule przekrojoną na cztery,całość przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w temperaturze 170 *C przez około 20 minut.Na patelnię na której smażyliśmy kotlety,przekładamy warzywa,podpiekamy je do miękkości.W razie konieczności podlewamy odrobiną
wody.Odparowujemy płyny i warzywka są gotowe.Przygotowujemy ziemniaczki pieczone,podaję przepis :

pieczone k
awaki ziemniaczkówPRZYGOTOWUJEMY SOS
paprykowo-
pomidorowy
sos
paprykowo-
pomidorowyNa talerz ukłdamy porcję warzyw,pieczonych
ziemniaków,kotlet
schabowy i polewamy odrobiną sosu.Smacznego .



