ßßß
 
            
         SKŁADNIKI (na 4 osoby)podwójna pierś kurczaka1 duża pomarańcza1 duże dojrzałe mango1 dojrzałe awokado
SKŁADNIKI (na 4 osoby)podwójna pierś kurczaka1 duża pomarańcza1 duże dojrzałe mango1 dojrzałe awokado 6 dużych garści rukoli(lub innych ulubionych sałat)sólpieprz1 łyżeczka wędzonej papryki1/2 łyżeczki ostrej paprykioliwa z oliwek na dressing:2 łyżki soku z cytryny4 łyżki soku z pomarańczy2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardyPRZYGOTOWANIEPiersi oczyszczamy, usuwamy ewentualny tłuszcz i żyłki i przekrawamy na 4 cieńsze kotlety.Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami i skrapiamy oliwą. Odstawiamy na kwadrans do lodówki. Grillujemy na złoto, przestudzone kroimy w paski.Sałaty myjemy i rozkładamy na 4 talerze. Awokado i mango obieramy i kroimy w paski.Pomarańczę filetujemy ( tutaj przydatny filmik, jak łatwo to zrobić).Układamy owoce na rukoli i dokładamy kawałki kurczaka.Składniki dressingu łączymy i podajemy sos do sałatki.Smacznego :)
6 dużych garści rukoli(lub innych ulubionych sałat)sólpieprz1 łyżeczka wędzonej papryki1/2 łyżeczki ostrej paprykioliwa z oliwek na dressing:2 łyżki soku z cytryny4 łyżki soku z pomarańczy2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardyPRZYGOTOWANIEPiersi oczyszczamy, usuwamy ewentualny tłuszcz i żyłki i przekrawamy na 4 cieńsze kotlety.Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami i skrapiamy oliwą. Odstawiamy na kwadrans do lodówki. Grillujemy na złoto, przestudzone kroimy w paski.Sałaty myjemy i rozkładamy na 4 talerze. Awokado i mango obieramy i kroimy w paski.Pomarańczę filetujemy ( tutaj przydatny filmik, jak łatwo to zrobić).Układamy owoce na rukoli i dokładamy kawałki kurczaka.Składniki dressingu łączymy i podajemy sos do sałatki.Smacznego :)
