Wykonanie
            Pełna witamin i kolorowa 
sałatka. Bardzo łatwo ją przyrządzić. Doskonała na lunch lub kolację. Z powodzeniem nadaje się również na świąteczny stół.

Ilość porcji – 4Czas wykonania – 20 min.Stopień trudności – łatwySkładniki:Na 
sałatkę:1 duże i dojrzałe 
awokado1 duże 
mango350 g wędzonego 
kurczaka (najlepiej z piersi)3 duże garści 
sałaty (najlepiej mix 
sałat)sok z połowy 
cytryny1 ½ łyżki 
orzechów dowolnychNa dressing:2 łyżki soku z 
pomarańczy1 ½ 
soku z cytryny3 łyżki 
oliwy z oliwek1 łyżka 
musztardy francuskiej
sól i 
pieprz grubo mieloneSposób wykonania:
mango kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, miąższ nacinamy nożem w poprzek i wzdłuż, powstaną kostki, które odcinamy od skóry wprost do miski,
awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i skórę, 
owoc kroimy w paseczki i skrapiamy 
sokiem z cytryny żeby nie stracił koloru,
mięso kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki,
sałatę myjemy i osuszamy,robimy dressing: wszystkie składniki wrzucamy do wysokiej miseczki i dokładnie łączymy (najlepiej trzepaczką), na talerzu/półmisku układamy 
sałatę, dodajemy 
kurczaka, 
awokado i 
mango,całość skrapiamy dressingiem i posypujemy 
orzechami.Inne propozycje: