ßßß Cookit - przepis na Indycze podudzia w miodzie i winie

Indycze podudzia w miodzie i winie

nazwa

Wykonanie

3 łyżki miodu
3/4 szkl wina
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
szczypta chili
pół łyżeczki papryki słodkiej
szczypta curry
szczypta hyzopu
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
1 łyżka śmietany 22%
Podudzia umyć. W garnku wymieszać wino, miód i przyprawy, włożyć podudzia i obrócić kilka razy by całe były w marynacie. Odstawić na ok godzinę. Wstawić na ogień, dodać pokrojone na kawałki marchewki, pietruszkę i cebulę. Podlewać wodą i dusić do miękkości ok godzinę, półtorej.
Na koniec wyjąć mięso, a warzywa zmiksować dodając śmietanę. Sosem polać golonki.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2016/01/indycze-podudzia-w-miodzie-i-winie.html