Wykonanie
15 sierpnia 2014Składniki:300 g.
mięsa gulaszowego z
indyka2
marchewki1
pietruszka1
cebula200ml. rosołu lub
bulionu drobiowego400 ml.
mleczka kokosowego2 łyżki
curry w proszu1 łyżeczka
soli i
pieprzu1/2 łyżeczki
chili i
słodkiej papryki2 łyżki
masła1 łyżka mąki+100ml zimnej
wody do zagęszczenia
![](/Data/Images/www.szczyptachili.pl\potrawka-swietnie-smakuje-z-puree-ziemniaczanym-ryzem-lub-kasza-jest-szybka-i-prosta-w-przygotowaniu-jak-to-danie-tego-typu-a-za-to-w-smaku-nie-zwykle-oryginalna/l/462305147.jpg)
![](/Data/Images/www.szczyptachili.pl\potrawka-swietnie-smakuje-z-puree-ziemniaczanym-ryzem-lub-kasza-jest-szybka-i-prosta-w-przygotowaniu-jak-to-danie-tego-typu-a-za-to-w-smaku-nie-zwykle-oryginalna/l/-1717161635.jpg)
Przygotowanie:
Mięso umyć , osuszyć wraz
cebulą poroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
masło , podsmażyć składniki.
Marchew oraz
pietruszkę obrać , pokroić w pół plasterki , dodać do
mięsa , smażyć jeszcze chwilę do zmiany koloru co chwila mieszając.Zawartość patelni przełożyć do garnka , zalać
bulionem oraz
mleczkiem kokosowym , dusić na wolnym ogniu do całkowitej miękości warzyw.Do potrawki dodać
przyprawy , wymieszać.Chwilę przed końcem
mąkę wymieszać z
wodą oraz odrobiną gorącego sosu , przelać do garnka.Pozostawić na gazie do zgęstnięcia.SmacznegoPost navigation← Zdrowe danie dla zabieganych osób. Jest bardzo smaczne , syte a zarazem delikatne. Zajadała się nim ze smakiem moja 15
mies. córcia.Danie proste i szybie w przygotowaniu a bardzo smaczne , syte i rozgrzewające :) →