Wykonanie
Dzisiejszy post powstał na prośbę siostry, która jadła u nas tą zupkę i chciała ją powtórzyć u siebie w domu, dlatego też ostatnią działkową
cukinię przeznaczyłam na ten pyszny krem.
Składniki dla 2 osób:1 litr
bulionu warzywnego1 średnia
cukinia1
cebula2 łyżeczki
currysól,
pieprz,1 łyżeczka
czerwonej paprykiszczypta
chilli2 łyżki
śmietanykilka gałązek
pietruszkiCebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na patelni, dodać do niej pokrojoną
cukinię, przyprawić
curry ,
chilli i
papryką, a następnie dusić chwilę na małym ogniu. Przesypać go garnka i zalać gorącym
bulionem. Posiekaną
pietruszkę wsypać do garnka. Gotować całość 10 minut, a następnie zblendować. Podawać z łyżką
śmietany lub
jogurtu, przybrane
pietruszką