ßßß Cookit - przepis na Cannelloni pod pierzynką z warzyw

Cannelloni pod pierzynką z warzyw

nazwa

Wykonanie

Robiłam cannelloni po raz pierwszy :) , ale wyszło wyśmienite zwłaszcza z dużym dodatkiem warzyw .Wszyscy wcinali ,aż uszy im się trzęsły , nawet mój mały niejadek :)
Składniki :
1 opakowanie rurek cannelloni
1 duża cebula
olej
50 dag mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 pomidory
1 papryka czerwona
1 mniejsza cukinia
sól, pieprz
20 dag startego sera
Opis wykonania :
1 Rurki cannelloni wrzucamy na osolony wrzątek, obgotowujemy tylko 2-3 minuty na małym ogniu , by rurki się nie odkształciły , a dały się przeciąć w poprzek na pół .
2. Mięso podsmażamy na oleju , dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek, wszystko przesmażamy.Dodajemy koncentrat , sól i pieprz.dusimy wszystko ,aż mięso będzie miękkie.
3. Cukinię i paprykę drobno kroimy w kostkę , pomidory sparzymy i obieramy ze skórki również kroimy w kostkę .
4. Rurki makaronu przekrajmy w poprzek na pół, ustawiamy pionowo w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym .Napełniamy farszem mięsnym, pokrojone warzywa wykładamy na wierzch rurek posypujemy sola i pieprzem , przykrywamy folią aluminiową .Pieczemy w 190 C ok. 25 minut. Na sam koniec posypujemy serem .
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/06/cannelloni-pod-pierzynka-z-warzyw.html