Lubię bardzo ten przepis zwie go "oszukanym cappucino " ciasto w sam raz dla tych, którzy lubią ciasta z dodatkiem kawy i nie tylko.Składniki :Ciasto czekoladowe6 jajek1 szklanka mąki pszennej2 budynie czekoladowemąka ziemniaczana do uzupełnienia1 łyżeczka proszku do pieczenia1 i 1/2 szklanki cukru kryształu1 łyżka octuUbijamy pianę z białek i dodajemy cukier ubijamy aż masa będzie sztywna i błyszcząca. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem mieszamy uwaga rośnie, następnie dodajemy do białek. Na koniec dodajemy mąkę z budyniem (budyń należy przesypać do szklanki jeżeli jest go mniej niż pół szklanki należy uzupełnić mąką ziemniaczaną ). Ciasto delikatnie mieszamy, pieczemy 30 minut lub tzw. suchego patyczka w temp. 180 C.Ostudzić i przekroić na 2 części.Ciasto Kokosowe6 białek(żółtka idą do masy )1 szklanka cukru kryształu1 szklanka kokosuUbijamy białka z cukrem po dobrym ubiciu dodajemy kokos i pieczemy placek ok. 30 minut w 180 C. Studzimy.Masa1 i 1/2 kostki masła6 żółtek1 łyżka cukru1 budyń śmietankowy2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki zwykłej2 szklanki mleka3 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 3 łyżkach wodyPołowę mleka zagotować w reszcie rozprowadzamy budyń, mąkę, cukier dodajemy do gotującego się mleka i po ugotowaniu studzimy.Masło ucieramy z żółtkami dodajemy po 1 łyżce budyniu na koniec dodajemy kawę dobrze ucieramy.Na spód dajemy placek czekoladowy następnie masa na masę placek kokosowy znów masa i placek czekoladowy polewamy polewą.Polewa1/3 kostki margaryny4 łyżki cukru1 łyżka kakao2 łyżki wodyWszystko razem gotujemy do rozpuszczenia studzimy i wylewamy na placek.Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy