ßßß
5 białek1 szkl. cukru4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki mąki pszennej8 dkg . wiórek kokosowych1 łyżka octu1 łyżeczka proszku do pieczeniaCiasto czekoladowe5 jaj5 łyżek cukru3 łyżki mąki2 łyżki kakao2 łyżki wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa serowa1 kg sera5 żółtek3/4 kostki masła1/2 szkl. mleka1 szkl. cukrubudyń śmietankowycukier waniliowySposób przygotowaniaCiasto kokosowe: Białka ubić na sztywno, dodać ocet, ubijając wsypać cukier, ubijać do rozpuszczenia się cukru. Mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórka kokosowe wymieszać. Do ubitych białek dodać wymieszane składniki, delikatnie połączyć. wylać do formy, piec około 30 minut w 175 *CCiasto czekoladowe: Z białek ubić pianę ubijając dodać cukier i wodę, dokładnie ubić, dodać żółtka, chwile ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć z masą jajeczną. Wylać do formy piec około 30 minut w temp. 175 *CMasa serowa : Ser, żółtka, cukier, cukier waniliowy, masło zmiksować najlepiej blenderem. Budyń rozpuścić w mleku. Zmiksowany ser postawić na małym ogniu i ciągle mieszając zagotować, do gotującej się masy serowej wlać rozpuszczony w mleku budyń. Ciągle mieszając chwile gotować (około 1-2 minuty)Bardzo ciepłą masę serową porcjami wyłożyć na kokosowe ciasto, przykryć ciastem czekoladowym, wierzch posypać cukrem pudrem.RadaJesli ser mamy bardzo wilgotny to do budyniu dodajemy lyzeczke maki ziemniaczanej
