Wykonanie
5
białek1 szkl.
cukru4 czubate łyżki
mąki ziemniaczanej3 łyżki
mąki pszennej8 dkg . wiórek
kokosowych1 łyżka
octu1 łyżeczka
proszku do pieczeniaCiasto
czekoladowe5 jaj5 łyżek
cukru3 łyżki
mąki2 łyżki
kakao2 łyżki
wody1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa serowa1 kg
sera5
żółtek3/4 kostki
masła1/2 szkl.
mleka1 szkl.
cukrubudyń śmietankowycukier waniliowySposób przygotowaniaCiasto
kokosowe:
Białka ubić na sztywno, dodać
ocet, ubijając wsypać
cukier, ubijać do rozpuszczenia się
cukru.
Mąkę pszenną, ziemniaczaną,
proszek do pieczenia i
wiórka kokosowe wymieszać. Do ubitych
białek dodać wymieszane składniki, delikatnie połączyć. wylać do formy, piec około 30 minut w 175 *CCiasto
czekoladowe: Z
białek ubić pianę ubijając dodać
cukier i
wodę, dokładnie ubić, dodać
żółtka, chwile ubijać.
Mąkę wymieszać z
proszkiem do pieczenia i
kakao, delikatnie połączyć z masą jajeczną. Wylać do formy piec około 30 minut w temp. 175 *CMasa serowa :
Ser,
żółtka,
cukier,
cukier waniliowy,
masło zmiksować najlepiej blenderem.
Budyń rozpuścić w
mleku. Zmiksowany
ser postawić na małym ogniu i ciągle mieszając zagotować, do gotującej się masy serowej wlać rozpuszczony w
mleku budyń. Ciągle mieszając chwile gotować (około 1-2 minuty)Bardzo ciepłą masę
serową porcjami wyłożyć na
kokosowe ciasto, przykryć
ciastem czekoladowym, wierzch posypać
cukrem pudrem.RadaJesli
ser mamy bardzo wilgotny to do budyniu dodajemy lyzeczke
maki ziemniaczanej