ßßß
Składniki : tortownica śr. 24 cmSpód:2 szklanki zblendowanych herbatników u mnie czekoladoweszczypta cynamonu100 g masłaSernik :1 kg mielonego sera1 szklanka cukru2 łyżeczki cynamonu4 jajka2,5 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego ( 1,5 woreczka surowego )Polewa :75 g margaryny3 łyżki cukru pudru1 łyżka kakao2,5 łyżki kwaśnej śmietany1 łyżka żelatynyOpis wykonania :1. Herbatniki mieszamy z cynamonem i rozpuszczonym masłem. Wykładamy dno tortownicy wyłożone papierem do pieczenia.2. Ser miksujemy z cukrem i cynamonem. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy na małych obrotach. Dodajemy ugotowany i ostudzony ryż, całość delikatnie mieszamy. całość przelewamy na przygotowany spód.3. Pieczemy 1 , 5 h w 180 C. Pozostawiamy do wystygnięcia w uchylonym piekarniku.4. Żelatynę namaczamy w 2 łyżkach zimnej wody, pozostałe składniki rozpuszczamy. Odstawiamy gorącą polewę i dodajemy żelatynę mieszamy do połączenia się składników, studzimy i polewamy ciasto.









Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy