Wykonanie
Witajcie kochani. Dzisiaj polecam obiecany przepis na
sałatkę, którą ostatnio podałam do roladek. Uwielbiam tą
sałatkę, bo ma wszystko co potrzeba - smak rewelacja, chrupiąca, dzięki świeżemu ogórkowi a z
cieciorką - no po prostu rewelacja! Dodam, że to niewielka modyfikacja sałatki tradycyjnej z gotowanych warzyw, z tą różnicą, że zamiast
kiszonego ogórka daję świeży. Polecam!!!

Składniki na 10 porcji

ugotowane warzywa - 2 spore
marchewki, 2 spore
pietruszki, średni
selerugotowane 2-3
jajka1,5 szklanki ugotowanej
cieciorki1 spory
ogórek świeży1
jabłkomała
cebulapęczek
natki z
pietruszkisól,
pieprz do smaku
Sos sałatkowy2 łyżki z brzuszkiem
majonezu2 łyżki z brzuszkiem
jogurtu naturalnego1-2 łyżeczki
musztardy1 łyżeczka
miodu lub 1,5 łyżeczki
cukru - ilość wg uznaniaszczypta,
soli i
pieprzuPrzygotowanieLINK do filmu z przepisemWystudzone warzywa -
pietruszkę,
marchew,
seler kroję w kostkę. Pokrojony w kostkę świeży
ogórek posypuję szczyptą
soli. Mieszam i układam go na sicie, żeby ociekł z nadmiaru soku. Podobnie kroję
jajka,
jabłko, dużo drobniej
cebulę. Mieszam składniki sosu. Łączę ze składnikami sałatki. W razie potrzeby koryguje smak. Pychota!!! Smacznego!