Wykonanie
            Sałatka warzywna pojawia się u nas bardzo często. Nigdy nie wyrzucam warzyw z rosołu - zazwyczaj robię z nich 
sałatkę, albo dodaję do 
mięsa na pierogi czy uszka. Zupełnie przypadkiem odkryłam jej nową wersję, gdy okazało się, że zamiast 
ogórków kiszonych mam w lodówce kanapkowe w zalewie słodko-kwaśnej. Okazuje się, że świetnie pasują do całości, a nawet tworzą jeszcze smaczniejszą całość. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, naprawdę warto!

Składniki:- ugotowane warzywa z rosołu: 
marchew (najlepiej 2-3 sztuki), 
pietruszka (1-2), kawałek 
selera,- 4 
jajka ugotowane na twardo,- 1 mały 
por (biała część),- 2 
jabłka,- 
ogórki kanapkowe w zalewie słodko-kwaśnej (mogą być też 
musztardowe),- puszka 
kukurydzy,- 
sól, 
pieprz, 
cukier do smaku,- 1-2 łyżeczki 
musztardy,- 
majonez.Warzywa (z rosołu oraz obrane 
jabłka) kroimy w drobną kostkę, 
pora drobno siekamy. 
Jajka kroimy w kostkę, podobnie 
ogórki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce (przygotowane warzywa, odsączoną z zalewy 
kukurydzę, 
musztardę), mieszamy, dodajemy 
majonez oraz przyprawiamy do smaku. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Smacznego!

Moi 
Drodzy, przy okazji zapraszam Was do korzystania z nowości na blogu:Pod każdym przepisem pojawił się przycisk " Drukuj ", po którego kliknięciu dowolny przepis można wydrukować (w całości , bądź wybraną część), zamienić na PDF i zapisać na swoim komputerze lub wysłać na dowolny adres mailowy;

Na stronie głównej pojawiła się karta " Przelicznik ", która ułatwi Wam gotowanie i pieczenie bez zastosowania wagi kuchennej. Mam nadzieję, że nowe opcje przypadną Wam do gustu!!! :)