Wykonanie
Dzisiaj przepyszny, kolorowy i świeży obiadek. Piękne roladki
z piersi kurczaka nadziewane krem ze
szparagów z obłędnymi dodatkami takimi jak
parmezan, świeże listki
bazylii i nuta
białego wina. Ale o tym co dokładnie w nadzieniu przeczytacie poniżej. Roladki urzekły mnie kolorem! Podałam je z
makaronem pełnoziarnistym, z sosem
porowym, z dodatkiem
szparagów zielonych i świeżej
żurawiny!Przepysznie!

SKŁADNIKI:- 2 szt
filetu z piersi kurczaka- 6 świeżych
szparagów- 1 łyżka
oliwy z oliwek- 1 łyżeczka
masła-
parmezan starty (ilość według uznania)- chlust
białego wina-
sól himalajska- ząbek
czosnku- kilka listków
bazylii- 1/ łyżeczki
soku z limonkiWYKONANIE:Na
oliwie i
maśle zeszklij
szparagi i
czosnek przez około 3-4 minuty, podlej
winem, duś aż odparuje. Następnie z pozostałymi składnikami zmiksuj blenderem.Po uzyskaniu gładkiej masy, krem jest gotowy.
Filety z kurczaka rozetnij tak aby utworzyły jak największy blat do rolowania. Posmaruj kremem i zroluj w roladkę. Pospinaj wykałaczkami lub specjalnym sznurkiem z silikonowym do roladek - do kupienia w marketach, bardzo przydatny w kuchni.Roladki pieczemy polane
oliwą z oliwek przez 35 minut w tmep 180 stopni C.

-
makaron razowyUgotuj według instrukcji na opakowaniu.SOS:- 2 łyżki
masła- 2 łyżki
oliwy z oliwek- 1/3 część
pora zielona- 15
szparagów zielonych (obranych)- 1 duża łyżka
miodu- chlust
białego wina wytrawnego- 5 łyżek świeżej
żurawiny-
natka pietruszki- korzeń
imbiru- ząbki
czosnku (2-3szt)-
sól- 2 łyżki
śmietankiNa patelni, na
oliwie i
maśle zeszklij posiekanego
pora,
czosnek i
imbir. Podlej
winem, smaż ciągle mieszając aż
wino całkowicie odparuje. Dodaj
miód,
żurawinę i
zielone szparagi. Ciągle mieszając smaż około 5 minut. Na sam koniec dodaj
śmietankę, zagotuj. Do sosu dodaj ugotowany
makaron. Wymieszaj, tak aby sos oblepił
makaron. Wyłóż na talerz posyp obficie
natką pietruszki.Gotowe! Zrobione! Bardzo proste danie, pyszne i rewelacyjnie wygląda!Smacznego!