ßßß Cookit - przepis na Masło czosnkowe z ziołami i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Masło czosnkowe z ziołami i świeżo mielonym czarnym pieprzem

nazwa

Wykonanie

Domowe masło śmietankowe nie porównywalne w smaku z tymi ze sklepowej półki, idealne do grzanek z serem, ryb, mięs czy zwykłych kanapek.
Polecam poświęcić chwilkę na jego przygotowanie, jest pyszne
Składniki: 500 ml. śmietanki 30
4 ząbki czosnku
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonej bazylii
2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Schłodzoną śmietankę przelać do miski robota, miksować na najwyższych obrotach do momentu aż zaczną tworzyć się gródki.
Zmniejszyć obroty miksera na kolejne 2 min. aż masło całkowicie oddzieli się od maślanki.
Masło przełożyć na sito,przepłukać zimną wodą, odcisnąć resztki płynów.
Przełożyć do miski, wymieszać łyżką lub widelcem z ziołami oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Uformować dowolny kształt.
Masło schłodzić w lodówce.
Smacznego
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/maslo-czosnkowe-z-ziolami-i-swiezo-mielonym-czarnym-pieprzem