ßßß Cookit - przepis na Masło czosnkowe idealne do potraw z grilla

Masło czosnkowe idealne do potraw z grilla

nazwa

Wykonanie

Proste jest piękne, a czosnkowe masło zawsze jest "hitem" spotkań przy grillu. Smakuje najlepiej, kiedy dobrze "przegryzie się" z czosnkiem, dlatego warto przygotować je dzień przed planowanym spożyciem ;)
Składniki:
- kostka masła w temperaturze pokojowej
- 2 ząbki czosnku (jeżeli bardzo małe to trzy)
- około łyżeczki drobno pokrojonej natki pietruszki (może być też suszona)
- szczypta soli do smaku
Przygotowanie:
1. Masło przekładamy do miseczki lub do moździerza (ja się jeszcze nie dorobiłam;P). Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, natkę i sól, całość dokładnie mieszamy.
2. Odstawiamy do lodówki - najlepiej na całą noc.
Źródło:http://www.tysiacsmakow.eu/2012/05/maso-czosnkowe-np-do-grilla.html