ßßß Cookit - przepis na Kalafior z czosnkowym masełkiem

Kalafior z czosnkowym masełkiem

nazwa

Wykonanie

Lekki i zdrowy kalafior pod pierzynką z masełka czosnkowego i natki pietruszki to aromatyczny dodatek do młodych ziemniaczków. Oczywiście to tylko propozycja dla lubiących czosnkowe smaki :-) Polecam!
Składniki:
1 duży kalafior
1/2 kostki masła
4 ząbki czosnku
sól do smaku
pęczek natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Kalafior oczyszczamy z liści, myjemy pod bieżącą wodą dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody.
Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy.
Smacznego!
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2015/06/kalafior-z-czosnkowym-masekiem.html