ßßß
Cookit - przepis na Surówka z rukolą, kapustą pekińska i czerwoną papryką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Surówka z rukolą, kapustą pekińska i czerwoną papryką
Składniki
Cukier
Pieprz czarny
Olej
Papryka czerwona
Kapusta pekińska
Rukola
Sól
Sok z cytryny
Natka pietruszki
Wykonanie
Tej surówce nie można odmówić wyrazu -
rukola
ma bardzo konkretny smak. Zrobiłam ją do dzisiejszego
kurczaka
z
rozmarynem
i
sherry
, moim zdaniem doskonale sprawdziła się jako odświeżający, zdrowy i pyszny dodatek.
Składniki :2 garście
rukoli
1/4 małej
kapusty pekińskiej
1/2 niewielkiej
czerwonej papryki
natka pietruszki
do posypania1 łyżka
soku z cytryny
sól
, szczypta
cukru
, świeżo mielony
czarny pieprz
2 łyżki
oleju
do sałatekPrzygotowanie :
Rukolę
rwę na duże kawałki i przekładam do miski, dodaję poszatkowaną w drobne paseczki
kapustę
i
paprykę
w kostce. Lekko
solę
i dodaję szczyptę
cukru
, mieszam i odstawiam na 10 minut. Dodaję
sok z cytryny
,
olej
i
pieprz
, ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku
cukrem
i
solą
. Przed podaniem posypuję
natką pietruszki
.Przepis autorski.
Źródło:
http://sio-smutki.blogspot.com/2015/12/surowka-z-rukola-kapusta-pekinska-i.html
Przepisy powiązane
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej, łagodna
Surówka z cukinii i ogórka
Turecka sałatka pasterzy
Składniki powiązane (0)