ßßß
składniki na 3 rolady1 duża pierś z kurczaka6 szparagówtymianek 3 gałązkiszałwia 6 listkówtrochę natkisólpieprzsznureksos ze szpinaku3 garści szpinaku w liściach1-2 pomidoryząbek czosnku posiekanypół łyżeczki oliwy z oliweksól i pieprzsos z serkatwarożek śniadaniowy - 1 łyżkakopereksólpieprz
przygotowaniePierś dzielimy na trzy części - kroimy wdłuż. Rozbijamy delikatnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Na mięso kładziemy po dwa listki szałwii, gałązkę tymianku, odrobinę natki i 2 przepołowione zielone szparagi.Zawijamy w roladki, związujemy sznurkiem.Ja robiłam w garnku na parę, dodałam połówkę cytryny. Przykryłam pokrywką. Całość od zagotowania wody około 15 -20 minut.sosNa lekko nagrzaną patelnię leję oliwę, posiekany ząbek czosnku, solę, wrzucam umyty szpinak i dodaję pokrojone pomidory. Całość doprawiam pieprzem i duszę 2-3 minuty.sos serkowySerek mieszamy ze składnikiami.Fit Bona Apetita!