Wykonanie
Fasola z patelni, czyli pomysł na słodkie placuszki z
fasolki adzuki . Niczym brownie -
kakaowe z kawałkami
gorzkiej czekolady . Z dodatkiem
mąki kokosowej, smażone na
oleju kokosowym . Podane z egzotycznym
owocem kiwi, chrupiącymi plastrami
bananów i cudownym
masłem z
orzechów laskowych . Mają w sobie też aromat
wanilii oraz
słodycz syropu klonowego . Rozpływają się w ustach! :)



wegańskie
kakaowo-
kokosowe placuszki z
fasolki adzuki z
gorzką czekoladą 99% podane z
kiwi, naturalnymi
chipsami bananowymi i musem z
orzechów laskowychvegan cocoa- coconut pancakes with adzuki bean and dark chocolate 99% served with
kiwi, natural dried
banans and hazelnut mousse

Składniki:- 4 łyżki
fasolki adzuki bio- 1/4 szklanki
mleka z konopi (lub inne roślinne)+ 1/4 by dolać rano- łyżka
mąki kokosowej bio- łyżka mielonego
siemienia lnianego + 3 łyżki
wody- łyżeczka naturalnego
kakao- posiekana
gorzka czekolada- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- szczypta mielonej
wanilii- opcjonalnie:
syrop klonowyFasolkę zalać
wodą na cały dzień/noc. Ugotować, ostudzić, a następnie zmiksować z
mlekiem i wstawić na noc do lodówki. Rano bardzo dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, najlepiej na
oleju kokosowym, można pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nie jest łatwo. Jednak nikt nie powiedział, że tak będzie. Z doświadczenia wiem, że nie warto wmawiać sobie trudności i niepotrzebnie się stresować. Często
potem coś wychodzi lepiej niż nam się wydawało. To też dlatego dobrze jest myśleć pozytywnie i nie trzeba być jakimś wielkim optymistą - wystarczy wiara w siebie. Wystarczy spróbować i się przekonać :)Miłego piątku!