Wykonanie
Na pierwszy rzut oka,chyba nikt by nie powiedział,że to owsianka...a jednak.Takie śniadania ostatnio serwuje, faza na placuszki chwilowo ucichła :pOwsianka będzie świetna nie tylko z rana,ale i jaka deser sprawdzi się równie dobrze.Składniki:2 łyżki
kakao2 łyżki
mąki1/3 szklanki
płatków owsianych1/4 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli1/3 szklanki
mleka migdałowego1 łyżka
syropu klonowego1 łyżeczka
oleju kokosowego1/2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego2 łyżki startej
gorzkiej czekoladyPiekarnik nagrzej do 160 C. Foremkę do pieczenia nasmaruj tłuszczem.Do miseczki wsyp
płatki owsiane,
kakao,
mąkę,
proszek do pieczenia i
sól. Wszystkie składniki wymieszaj.Do suchych składników dodaj
mleko,
syrop klonowy,
olej kokosowy,
wanilię i przemieszaj.Przełóż do natłuszczonej foremki i posyp
czekoladą. Piecz przez ok 15-20 minut.