Wykonanie
Czekoladowych pyszności ciąg dalszy...Przepis na ciasto znalazłam u Glimmer, do dekoracji podebrałam trochę kremu z
czekoladowego ciasta . :) Gooorąco polecam! ;)
2
jajaszklanka
cukruszklanka
mąki6 łyżek
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka ekstraktu z
wanilii2/3 szklanki
mleka2/3 szklanki roztopionego
masła (150g)tabliczka
gorzkiej czekolady, posiekana1 - 2 łyżeczki
pieprzu cayenne (dałam 3 i było czuć, oj było ;))Wymieszać suche składniki (
mąka,
cukier, proszek,
kakao,
czekolada,
pieprz cayenne) w misce. W drugiej misce zmieszać składniki mokre (
mleko,
jajka,
masło i ekstrakt
waniliowy) i połączyć z suchymi. Wymieszać.Napełnić masą foremki do muffinek do ok. 3/4 wysokości.Piec ok. 20-25 min. w temperaturze 180 stopni.Po wyjęciu z piekarnika babeczki pozostawić w foremkach przez ok. 5 minut, następnie wyjąć i studzić na kratce.Smacznego!