ßßß
Bardzo lubię czasami zjeść pyszny gulasz. Zwłaszcza w jesienne ponure dni, kiedy słońce chowa się za chmurą a za oknem wilgoć i mgła. Już się przyzwyczaiłam, że nadchodzi taka pora w roku, kiedy jest po prostu jest szaro i buro.Staram się wtedy zawsze uśmiechać do siebie i nie tracić energii i radości. Z pomocą przychodzi mi także dobre jedzenie. Rozgrzewające i pełne smaków. Pamiętam jak mój tato robił mięsne gulasze, zawsze bogate i dopracowane, pyszne. Super smakowały podane z ziemniakami lub kaszą. Jako dziecko je uwielbiałam i uwielbiam do dzisiaj. Teraz ja robię takie dla mojej rodzinki.Zapraszam :-)Składniki:- 500 g filetu z kurczaka- 500 g pieczarek- 4 łyżki suszonych płatków papryki- pół słoiczka suszonych pomidorów w zalewie- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka- ząbek czosnku- 2 szalotki- 3 ogórki konserwowe- 2 kromki chleba- łyżka sosu sojowego- sól, pieprz- pół słoiczka koncentratu pomidorowego (Ogródek Dziadunia)Wykonanie:Filet z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy przyprawą do kurczaka, wyciskamy ząbek czosnku i dodajemy do mięsa, odstawiamy na godzinę. Pieczarki kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, tak samo cebulkę. Chleb kroimy w małą kostkę, pomidory suszone kroimy na kawałki, ogórki konserwowe kroimy w małą kostkę. Filet z kurczaka chwilkę podsmażamy na patelni z łyżką oleju. Do garnka wkładamy mięso, pieczarki z cebulą, suszone płatki papryki, pomidory, chleb i zalewamy wszystko wodą (tyle, aby wszystkie składniki były przykryte wodą). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem godzinę. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym, dodajemy ogórki konserwowe i koncentrat pomidorowy. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Bardzo serdecznie zapraszam do odwiedzenia strony i zapoznania się z produktami Ogródka Dziadunia . Powiem wam, że ja jestem zachwycona smakiem, jakością i zdecydowanie promuję polskie produkty.