ßßß
składniki:250g mąki owsianej .50 g otrąb owsianych.50g cukier brązowy1 szczypta soli3 jajka3yżki oleju rzepakowego1 szklanka mleka2 łyżki masło do smarowania2 pomarańczesok z jednej cytryny50 ml wina CelebroPrzyprawa do dań słodkich Kamiscukier puder do dekoracji3 łyżki mioduWykonanie:Do miski wkładamy otręby, przesianą mąkę, dodajemy cukier, sól mieszamy suche składniki. Dodajemy jajka, następnie stale mieszając wlewamy mleko, sok Tymbark i olej rzepakowy Kiedy ciasto będzie gładkie odstawiamy je na 1 godzinę do spęcznienia.Patelnie smarujemy olejem i wlewamy na nią porcje ciasta wykonując przy tym okrężne ruchy patelnią aby ciasto zostało równomiernie rozprowadzone, naleśniki smażymy na średnim ogniu przez 2 minuty a następnie odwracamy rzucamy na drugą stronę. Tak by naleśnik zawsze wylądował na patelni a nie na podłodze :)Pomarańcze dokładnie myjemy, filetujemy. Na patelnię wlewamy wino, sok z pomarańczy, miód, fileciki z pomarańczy . Dusimy do redukcji., doprawiamy do smaku przyprawą do Dan słodkichNa talerzu układamy naleśnik, na niego wykładamy karmelizowane pomarańcze polewamy sosem ,robimy dekoracje z pestek granatu, posypujemy cukrem pudrem.