ßßß Cookit - przepis na Zajączek z ciasta piaskowego test dekoratora Tupperware

Zajączek z ciasta piaskowego test dekoratora Tupperware

nazwa

Wykonanie

Święta wielkanocne z każdym dniem coraz bliżej. Koszyki wielkanocne koszyczki wielkanocne . migdałowe baranki migdałowy baranek , znajdziecie na blogu. Teraz najwyższa pora na zajączki z ciasta piaskowego.
Dzięki uprzejmości firmy Tupperware .tupperware. otrzymałam do przetestowania dekorator Finezja z 5 wymiennymi nakładkami do dekorowania potraw. Jest niezastąpiony w każdej kuchni.Mały ale bardzo przydatny gadżet dla osób, które lubią bawić się w kuchni w ozdabianie potraw,deserów i ciast. .Przygotowałam dzięki temu urządzeniu wiele dekoracji,ciast wykorzystując wszystkie końcówki załączone do zestawu. Dzięki temu dekorowanie było sprawne i szybkie.Jest doskonały do ozdabiania małych ciasteczek,pierniczków, babeczek, tortów,ciast,puree,jajek,ziemniaków Dekorator, ten uczyni pieczenie piękną sztuką dekoracji i wzbudzi zachwyt wśród naszych bliskich i znajomych..Dekorator został wykonany z bardzo dobrego materiału,który posłuży nam przez wiele lat. Producent zadbał o wielkość dekoratora i uniwersalne końcówki,co w wielu sytuacjach ułatwia pracę Niezastąpiony podczas przygotowań do świąt,Dekorator można myć w zmywarce . Cieszę się ze dekorator znalazł się w mojej kuchni,polecam go również Wam
Składniki
1 kostka margaryny
1 opakowanie cukru waniliowego
15 dag cukru
15 dag mąki pszennej
15 mąki ziemniaczanej
2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
aromat waniliowy
Ganache czekoladowe:
300 g gorzkiej czekolady
240 ml rzadkiej śmietany kremówki 30-36%
Krem
250 ml śmietany 36%
1 łyżki cukru pudru Kupiec
2 śmietan fix Dr Oetkera
Wykonanie
Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Margarynę/masło zmiksuj z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem.. Ciągle miksując dodawaj na przemian mąkę i jajka.Formę zajączek natłuść i oprósz mąką lub tartą bułką. Ciasto wylej do formy Piecz w temp.temperaturze 180 stopni przez 50 minut.
Ganache czekoladowe:
Śmietanę wlewamy do garnka i podgrzewamy wyłączając gaz tuż przed zagotowaniem. Posiekaną (połamaną, startą)czekoladę zalewamy gorącą śmietaną i delikatnie mieszamy. Nie możemy dopuścić do napowietrzenia mieszanki.Odstawiamy do wystudzenia
Przygotowanie kremu
Do miski wlewamy śmietanę, którą ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan fix Na zimne ciasto wylewamy gemache czekoladowe,ostawiamy w chłodne miejsce,robimy dekoracje z kremu.
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2014/04/zajaczek-z-ciasta-piaskowego-test.html