Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 2 szklanek
mąka ziemniaczana 1 szklanek
jajka 6 sztuk
margaryna 1 kostek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier 1 szklanek
śliwki 20 sztuk
cukier puder 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodać kolejno całe
jajka. Oba rodzaje
mąki przesiać razem z
proszkiem do pieczenia i ucierać, aż masa połączy się. Dość gęstą masę przełożyć na blaszkę, ułożyć połówki
śliwek.Jeśli
śliwki są mrożone, trzeba je delikatnie rozmrozić.Piec ok. 1 godziny. Posypać
cukrem pudrem.Uwagi:Zamiast
śliwek można dodać dowolne
owoce. Ciasto zawsze się udaje!Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-26O należy wykonaćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: