ßßß Cookit - przepis na Rolada czekloladowa na Dzień Mamy

Rolada czekloladowa na Dzień Mamy

nazwa

Wykonanie

S kładniki
ciasto na rolad ę
4 jajka
85 g cukru
50 g mąki pszenna
50 g mąk i ziemniaczan ej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy Kamis
krem czekoladowy
śmietana kremówka 30% 250 ml
czekolada gorzka tabliczka 1 sztuk a
cukier puder 1/2 szklank i
Wykon anie
Masa biszkoptowa Wymieszać dwa rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Żółtka ubić z cukrem, dodać przesiane mąki, ubić białka na sztywno, dodać do masy z żółtkami, delikatnie wymieszać. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczeny około 10-12 minut w 170-180 stopniach C Po upieczeniu zdejmujemy papier do pieczenia. Na ściereczkę kuchenną kładziemy roladę następnie zwijamy pozostawiamy do ostygnięcia.
Ubijamy śmietanę dodajemy cukier i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, delikatnie mieszamy.
Rozwijamy ciasto biszkoptowe wykładamy krem czekoladowy zwijamy. Robimy dekoracje z drobnych płatków czekolady .
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2013/05/rolada-czekloladowa-na-dzien-mamy.html