Wykonanie
Jakić czas temu na blogu Co na obiad wynalazłam przepis na piernik z automatu...szczerze mówiąc żadnego ciasta w automacie oprócz
drożdżowego jeszcze nie piekłam..więc nadeszła
pora, aby wypróbować ten przepis..Ciasto nie wymaga żadnych dodatkowych czynności...wystarczy składniki umieścić w pojemniku automatu, ustawić odpowiedni program...i gotowe...
3
jaja250 ml
mleka30 g masła/
margaryny4 łyżki
miodu [ miodowej lawendy]2 łyżki powideł200g
cukru500 g
mąki1 op
przyprawy do pierników1 łyżeczka
sody oczyszczonejgarść
orzechów włoskich [ nie dałam]garść
rodzynekgarść
suszonej moreli,
śliwek ,
daktyliDo pojemnika w automacie dodać płynne składniki, następnie sypkie.[
Bakalie dodać po usłyszeniu sygnału dźwiękowego]. Ustawić na program pieczenia ciasta na
proszku do pieczenia.W razie potrzeby d opiec w programie “pieczenie”.(Pieczenie w piekarniku -180 stopni,1 godzina)