ßßß Cookit - przepis na Snikers z budyniem

Snikers z budyniem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 300 gramów
mąka 3 szklanek
jajko 2 sztuk
cukier 1 szklanek
soda do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 1 litrów
budyń waniliowy 3 sztuk
orzechy włoskie 300 gramów
miód 2 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramów
Wykonanie:
Z margaryny, mąki cukru, sody i jajek na stolnicy wyrobić ciasto i podzielić na dwie części.
Do jednej części dodać 1 łyżkę miodu.
Drugą część zamrozić na 1/2 godziny.
Ciasto z miodem wyłożyć na przygotowaną dużą blachę.
Budynie z 3 łyżkami cukru zgotować na 1 litrze mleka. Jeszcze gorący wylać na to ciasto w blaszce i pozostawić do wystygnięcia.
W tym czasie do garnka włożyć margarynę, cukier, miód i zagotować, dodać posiekane orzechy i umyte rodzynki. Chwilę pogotować
Zamrożone ciasto zetrzeć na tarce, na warstwę budyniową.
Na potarte ciasto, łyżką równomiernie rozłożyć ciepłą masę orzechową.
Piec 40 minut w temp. 180 stopni.
Uwagi:
Jest to ciasto pieczone w całości
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: lenciaa
Data: 2010-12-23
a do masy orzechowej ile cukry, margaryny i miodu?skoro wszytsko co jest w składnikach już dałam do ciasta kruchego?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3355/Snikers-z-budyniem