Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 300 gramów
mąka 3 szklanek
jajko 2 sztuk
cukier 1 szklanek
soda do pieczenia 2 łyżek deserowych
mleko 1 litrów
budyń waniliowy 3 sztuk
orzechy włoskie 300 gramów
miód 2 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramówWykonanie:Z
margaryny,
mąki cukru,
sody i
jajek na stolnicy wyrobić ciasto i podzielić na dwie części.Do jednej części dodać 1 łyżkę
miodu.Drugą część zamrozić na 1/2 godziny.Ciasto z
miodem wyłożyć na przygotowaną dużą blachę.Budynie z 3 łyżkami
cukru zgotować na 1 litrze
mleka. Jeszcze gorący wylać na to ciasto w blaszce i pozostawić do wystygnięcia.W tym czasie do garnka włożyć
margarynę,
cukier,
miód i zagotować, dodać posiekane
orzechy i umyte
rodzynki. Chwilę pogotowaćZamrożone ciasto zetrzeć na tarce, na warstwę budyniową.Na potarte ciasto, łyżką równomiernie rozłożyć ciepłą masę
orzechową.Piec 40 minut w temp. 180 stopni.Uwagi:Jest to ciasto pieczone w całościAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: lenciaaData: 2010-12-23a do masy orzechowej ile
cukry,
margaryny i miodu?skoro wszytsko co jest w składnikach już dałam do ciasta kruchego?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: