Wykonanie
Składniki - ciasto:1/2 kg
mąki250 g
margaryny1 szklanka
cukru2 łyżki
miodu2 łyżeczki
sody oczyszczonej2
jajkaSposób przygotowania:Wszystkie składniki włożyć do miski, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części.Składniki - masa orzechowa:2 szklanki
orzechów włoskich130 g
masła1/2 szklanki
cukru2 łyżki
mioduSposób przygotowania:1.
Orzechy pokroić.
Masło rozpuścić na patelni. Dodać
cukier,
orzechy,
miód. Gotować ok. 5 minut.2. Jeden placek piec w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 15 minut.3. Na drugi placek wyłożyć masę
orzechową i piec w piekarniku przez 15 minut.4. Placki przełożyć
dżemem agrestowym lub powidłami śliwkowymi.
SMACZNEGO!