ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 1 kostekmąka 500 gramówcukier puder 200 gramówjajka 2 sztukmiód 2 łyżek stołowychsoda oczyszczona 1 łyżek deserowychorzechy włoskie 300 gramówcukier 100 gramówmargaryna 100 gramówmiód 2 łyżek stołowychbudyń śmietankowy z cukrem 1 sztukmasło 300 gramówpowidła 1 sztukWykonanie:Ciasto: przesianą mąkę posiekać z kostką masła lub margaryny, dodać 200g cukru pudru, jajka, miód oraz sodę oczyszczona i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na 3 części i włożyć na 30 minut do lodówki. 2 części rozwałkować i upiec kolejno w natłuszczonej olejem blasze. Piec w 180 stopniach na jasno brązowy kolor.Masa orzechowa: margarynę rozpuścić z 100g cukru oraz 2 łyżkami miodu, dodać posiekane orzechy, mieszając, chwilę smażyć i rozłożyć równomiernie na trzecim placku. Piec ok. 20 minut.Krem: budyń ugotować w/g przepisu na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć miękkie masło. Ucierając, dodawać po łyżce zimny budyń.2 zimne placki posmarować powidłami oraz kremem. Ułożyć jeden na drugim i przykryć plackiem z masą orzechową. Owinąć folią i schłodzić w lodówce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: