Wykonanie
            
Składniki:1 szklanka 
cukru250 g 
margaryny1 szklanka 
mleka1 
przyprawa do piernika1 łyżeczka 
sody oczyszczonej2 łyżki 
miodu2 szklanki 
mąki2 
jajka1 łyżka 
kakaobakalie: 
orzechy, 
migdały, 
rodzynkiSposób przygotowania:1. 
Margarynę, 
miód, 
mleko, 
cukier i 
przyprawę do piernika włożyć do garnka, gotować 5 minut mieszając. Odstawić z gazu, dodać łyżeczkę 
sody oczyszczonej, zamieszać i odstawić na 10 minut.2. Do garnka dodać 
mąkę, 
jajka, 
kakao i 
bakalie. Wymieszać.3. Ciasto wyłożyć na blachę (podłużna blaszka). Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 1 godzinę.







SMACZNEGO!