Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wigilijny
śledź jedna z 12 ...Bigos na pierwszy dzień Świąt »W tym roku
rybki robię przed sama Wigilią. Po grecku dzień wcześniej by
rybka przeszła farszem i
przyprawami.Składniki:1 kg miruny płaty
marchew 600 g
pietruszka korzeń 200 g
pietruszka natkaseler korzeń 200 g
koncentrat pomidorowy 200 g
kurkuma 1 lyżeczka
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
ziele angielskie 3 szt
liście laurowe 3 sztDodatkowo:
olej do smażenia
mąka do
rybysok z cytryny do
rybyWykonanie:
Marchew myje obieram i ścieram na tarce na średnich oczkach.Przekładam do garnka i dodaje
ziele angielskie,
listek laurowy,
sól,
pieprz i podsmażam. Ścieram na tarce obraną
pietruszkę i obrany
seler,dodaje do
marchewki nadal podsmażam.Dolewam 300 ml
wywaru z rosołu. W trakcie duszenia smakuje czy farsz już ma smak taki jaki chciałam.Na końcu dodaje
koncentrat pomidorowy porcjami, czasami 200 g jest za dużo. Mirune myję osuszam ręcznikiem papierowym, skrapiam z
sokiem z cytryny( wycisnęłam z ok z 2
cytryn i skrapiałam
rybę).
Rybę panieruje w
mące i smażę na rozgrzanym
oleju w trakcie posypuje
sola i
pieprzem. Do naczynia głębszego wkładam warstwę farszu i na to
ryba,przykrywam farszem i zamykam.
Ryba musi przejść farszem być wilgotna i smaczna.
czwartek, 24 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter