ßßß Cookit - przepis na Ryba po grecku 2015

Ryba po grecku 2015

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wigilijny śledź jedna z 12 ...
Bigos na pierwszy dzień Świąt »
W tym roku rybki robię przed sama Wigilią. Po grecku dzień wcześniej by rybka przeszła farszem i przyprawami.
Składniki:
1 kg miruny płaty
marchew 600 g
pietruszka korzeń 200 g
pietruszka natka
seler korzeń 200 g
koncentrat pomidorowy 200 g
kurkuma 1 lyżeczka
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
ziele angielskie 3 szt
liście laurowe 3 szt
Dodatkowo:
olej do smażenia
mąka do ryby
sok z cytryny do ryby
Wykonanie:
Marchew myje obieram i ścieram na tarce na średnich oczkach.Przekładam do garnka i dodaje ziele angielskie, listek laurowy,sól,pieprz i podsmażam. Ścieram na tarce obraną pietruszkę i obrany seler,dodaje do marchewki nadal podsmażam.Dolewam 300 ml wywaru z rosołu. W trakcie duszenia smakuje czy farsz już ma smak taki jaki chciałam.Na końcu dodaje koncentrat pomidorowy porcjami, czasami 200 g jest za dużo. Mirune myję osuszam ręcznikiem papierowym, skrapiam z sokiem z cytryny( wycisnęłam z ok z 2 cytryn i skrapiałam rybę). Rybę panieruje w mące i smażę na rozgrzanym oleju w trakcie posypuje sola i pieprzem. Do naczynia głębszego wkładam warstwę farszu i na to ryba,przykrywam farszem i zamykam. Ryba musi przejść farszem być wilgotna i smaczna.
czwartek, 24 grudnia 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/12/Ryba-po-grecku-2015.html