Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
woda gazowana 0,75 szklanek
mleko 0,75 szklanek
mąka 1,3 szklanek
jajka 2 sztuk
serek homogenizowany brzoskwiniowy 280 gramów
jabłka 1 sztuk
sól według uznania
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
śmietana 150 gramów
Cynamon według uznania
cukier puder według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Mleko wymieszać z
wodą, dodać
jajka,
cukier, przesiana
mąkę oraz szczyptę
soli i dobrze zmiksować.Oczyszczone
jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach i razem z
serkiem wymieszać z
ciastem. Placki smażyć na
oleju.Sos:
brzoskwinie odcedzić, 2 odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować na gładka masę. Dodać po łyżeczce
cukru i
cynamonu, wymieszać.Placuszki podawać polane sosem i udekorowane cząsteczkami
brzoskwiń.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: