Składniki2 porcje350 g filetów z kurczaka (2 pojedyncze)1 łyżka sosu sojowego3 łyżki oliwy extra vergine1/2 cebuli1/2 pora1 łyżeczka suszonego tymianku1/4 szklanki suchej kaszy pęczak1/4 szklanki białego wina300 g buraczków (2 sztuki)1 i 1/2 szklanki bulionu lub rosołu2 duże garście jarmużuPrzygotowanieKurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, skropić sosem sojowym i łyżką oliwy, wymieszać. Na dużą patelnię wlać 2 łyżki oliwy i dokładnie obsmażyć kurczaka.Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz posiekane pory, posypać tymiankiem i mieszając smażyć przez ok. 2 minuty aż warzywa zmiękną. Dodać kaszę i chwilę razem podsmażyć.Wlać wino i gotować 1-2 minuty, dodać obrane i starte na tarce buraczki i mieszając chwilę razem podsmażać. Wlać gorący bulion, wymieszać i zagotować. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i w razie potrzeby solą.Po zagotowaniu przykryć pokrywą i gotować przez ok. 25 minut. W międzyczasie 2-3 razy przemieszać. Na koniec zdjąć pokrywę i mieszając chwilę pogotować odparowując resztę płynu.Dodać posiekane liście jarmużu i podgrzewać jeszcze przez ok. 2 minuty delikatnie mieszając aż jarmuż zmięknie.