ßßß Cookit - przepis na Szpinak z pieczonymi warzywami

Szpinak z pieczonymi warzywami

nazwa

Wykonanie

Dla fanów szpinaku. Interesującego smaku nadaje oliwa z pestek dyni firmy Biolevita.
Szpinak z pieczonymi warzywami
Składniki
2 spiczaste papryki (może być zwykła)
1 opakowanie świeżego szpinaku
1 średnia cukinia
1 opakowanie sera mozarella w kulkach
olej z pestek dyni firmy Biolevita
2 łyżeczki musztardy ziarnistej
3 łyżki octu balsamicznego
zioła prowansalskie
1 małe jajko
bułka tarta do obtoczenia
Sposób przygotowania
Krok 1
Paprykę i cukinię kroimy w krążki. Posypujemy ziołami, skrapiamy oliwą i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Mozzarellę zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilkę do zarumienienia. Szpinak układamy, kładziemy na niego pieczone warzywa i mozzarellę.
Krok 2
Olej z pestek dyni firmy Biolevita mieszamy z musztardą i octem balsamicznym. Polewamy sałatkę.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)
Szpinak z pieczonymi warzywami, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Podobne wpisy
Sałata grillowa
Sałatka z pestkami dyni
Koktajl bananowy
Sałatka MISTRZ!
Sałatka z marynowaną gruszką
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/02/4695/szpinak-z-pieczonymi-warzywami