Wykonanie
Byłam pewna że kwiaty
cukinii zjem już ostatni raz a tutaj taka niespodzianka i wczoraj w ogródku znalazłam jeszcze kilka dorodnych sztuk. Będą na kolację jak znalazł. Dzisiaj proponuję te z
mozzarellą w środku. Wszystkie wersje smakują mi bardzo. Tutaj znajdziecie w cieście naleśnikowym, a tutaj z
kurczakiem .


Składniki :* kilka kwiatów
cukinii* kulka
mozzarelli*
sól,
pieprz*
jajko,
mąka i
bułka tarta do panierowania


Przygotowanie :
Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Kwiaty
cukinii opłukać delikatnie, osuszyć. Nadziać
serem. Przyprawić
solą i świeżo mielonym
pieprzem. Panierować w
jajku, i wymieszanej
bułce tartej z
mąką. Smażyć na złoty kolor, aż
ser się rozpuści.