Wykonanie
8 czerwca 2012Przyznam się bez bicia, ale ja NIGDY nie lubiłam
szpinaku, nie mówiąc już o tym, że miałabym jeść go surowego! Ale zmądrzałam i
szpinak pojawia się coraz częściej na naszym
stole. Ostatnio zaserwowałam mojemu Małżonkowi i naszym Rodzicom -
sałatkę ze
świeżego szpinaku - i od razu ją pokochaliśmy tak, że przez kolejne dni ciągle ją jedliśmy i nam nie zbrzydła. To dopiero nazywa się trafić z przepisem. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje.

'Sałatka ze świeżego szpinaku'Składniki:- 200g
świeżego szpinaku (najlepiej baby lub niepryskany)- 1 op mini
mozzarelli- 1/2 słoika
suszonych pomidorów w
oliwie (dobrej jakości lub domowej roboty)-
pestki dyni- 1 łyżeczka
miodu- 2 łyżeczki
musztardy sarepskiej- 2 łyżeczki
oliwy z oliwek- 2 łyżeczki
octu balsamicznegoZ
miodu,
musztardy,
oliwy i
octu zrobić sos (wszystkie składniki umieścić w słoiku, zakręcić zakrętką i porządnie wstrząsnąć).
Szpinak opłukać pod bieżącą
wodą i wysuszyć.
Pomidory pokroić na małe kawałki,
mozzarellę na ćwiartki. Wszystkie składniki umieścić w misce.
Pestki dyni uprażyć na patelni.Przed podaniem
sałatkę zalać sosem i obsypać uprażonymi
pestkami dyni.Smacznego!© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.