ßßß
Sałatka na ciepło to miła odmiana dla ryżu i ziemniaków. Jest sycąca i bardzo smaczna. Z dodatkiem polędwiczki tworzy idealne danie.Polędwiczki z sałatką brokułową na ciepłoSkładnikiPolędwiczka1 polędwiczka wieprzowasól, pieprzSałatka250g ugotowanego tortellini250g ugotowanego brokuła0,5 słoika suszonych pomidorów1 cebula2 ząbki czosnkusól, pieprzzioła prowansalskieSposób przygotowaniaKrok 1Na patelnię wlać trochę oliwy z pomidorów suszonych, podsmażyć na niej cebulę i czosnek. Dodać resztę składników i przyprawić.Krok 2Polędwiczkę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na minimum godzinę. Podsmażyć ja na patelni z każdej strony. Wstawić do nagrzanego do 230 stopni piekarnika na 15-20 min. Po tym czasie wyjąć i poczekać 5 minut aby mięso "doszło".Krok 3Podawać z sałatką posypaną orzechami włoskimi, pestkami słonecznika lub sezamem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Polędwiczka z sałatką brokułową na ciepło, 10.0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisySałatka z tortelliniJem zdrowo: Pełnoziarniste tagiatelle z sosem brokułowymMakaron orkiszowy z kurczakiem i warzywamiZapiekanka z cukinią i kuskusemSłodko-zaskakująca sałatka ryżowa z curry