ßßß
Aromatyczny seler w cieście z dodatkiem orzechów włoskich smakuje zaskakująco dobrze. To świetna alternatywa dla tradycyjnych dań, które jadamy na kolację lub śniadanie.Składniki1 duży selersok z cytrynysól, pieprz1 szklanka posiekanych orzechów włoskichCiasto1 szklanka kefiru lub zsiadłego mleka1/2 szklanki mąki tortowej1 jajko1 łyżka olejusól, pieprzgałka muszkatołowaolej/oliwa do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1Selera obieramy, kroimy w plastry grubości około 8 mm. Gotujemy w osolonej wodzie przez 6-7 minut. Odcedzamy, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawami. Odstawiamy na 10 min w chłodne miejsce.Krok 2Z podanych składników przygotowujemy ciasto, lekko je ubijając (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany).Na dobrze rozgrzany olej kładziemy plastry obtoczone w cieście selera i smażymy, rumieniąc z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.Krok 3Podajemy posypane orzechami włoskimi, które możemy wcześniej podprażyć na suchej patelni.Krok 4Porcja dla 2-3 osób.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Seler w cieście z orzechami, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyBananowe placuszki z rodzynkamiPlacki ziemniaczanePlacki z cukiniiPaszportyDrożdżaki